Java SE szoftverfejlesztő tanfolyam

Leírás

A Java SE szoftverfejlesztő tanfolyam olyan ismereteket nyújt az algoritmusok és Java SE programozás területén, amivel megalapozható a további fejlődés Java EE, az adatbázis-kezelés, Android irányba. Sok-sok kisebb-nagyobb program élményszerű tervezésével, implementációjával, tesztelésével megismerjük a Java nyelv alapjait, a strukturális és objektumorientált szemléletmódot, a programozási tételeket, készítünk algoritmusvezérelt konzolos és eseményvezérelt grafikus felületű programokat. Az adattárolás különböző szintjei és lehetőségei is előkerülnek, megismerjük ezeket: változók, beépített adattípusok, modellezett saját típusok, tömbök, kollekciók, fájlok, adatbázis. A Java programozási nyelv SE változata betöltheti az első programozási nyelv szerepét, kiválóan alkalmas erre. A tanfolyam felkészít a Java EE szoftverfejlesztő tanfolyamra és/vagy a Java adatbázis-kezelő tanfolyamra.
A tanfolyamon az elméleti rész aránya 40%, a gyakorlati rész aránya 60%.

 

Előfeltételek

 • Szakmai ismeret: magabiztos IT/ECDL alapismeretek, eligazodás a fájlrendszerben, letöltött tömörített fájl kicsomagolása
 • Idegen nyelv ismerete: angol nyelv dokumentumolvasás szintű ismerete
 • Soft skill: motiváltság/orientáltság/elszántság a programozás/szoftverfejlesztés felé, kellő mennyiségű türelem, nyitottság a csoportmunkára, valamint következtető, algoritmikus, analitikus, logikus, problémamegoldó gondolkodás
 • Objektív tényező: elegendő szabad idő, nyugodt környezet a tanuláshoz és gyakorláshoz
 • Hardver/szoftver: saját laptop (Windows, Linux, macOS) Wi-Fi-vel, Skype
 • Előnyt jelent, de nem feltétel: Java vagy más programozási nyelven szerzett ismeret, magasabb szintű angol nyelv ismeret

it-tanfolyam.hu-slide1

 

Időtartam

A tanfolyam 56 óra szakmai modulból és 20 óra orientáló modulból áll, ez összesen 76 kontakt órát jelent. Ezenkívül rendszeres – előre meghirdetett időpontokban – online konzultációkat is biztosítunk.

 

Követelmények

Kiemelten fontos az aktív részvétel a kontakt órákon. Az állandó tanulást ILIAS rendszerben kiadott összefoglaló jellegű prezentációk, példatár, videós feladatok, önálló házi feladatok segítik. A tanfolyam közben 5 önálló gyakorló házi feladatra és 6 online szintfelmérő tesztre kerül sor. A tanfolyam egy komplex, online vizsgafeladat önálló megoldásával zárul.

 

Tanúsítvány

A tanfolyam végén tanúsítvány szerezhető. A tanúsítványon feltüntetésre kerül a tematika, a 6 online szintfelmérő teszt és az online vizsgafeladat eredménye. Aki a 6 online szintfelmérő tesztet legalább 60%-os átlageredménnyel kitölti, és az online vizsgafeladatot legalább 60%-os eredménnyel teljesíti, akkor tanúsítványt, egyébként látogatási igazolást kap.

 

Szervezés

A tanfolyam munka mellett elvégezhető esti vagy hétvégi csoportban, budapesti helyszínen. Egy csoport maximális létszáma 15 fő. További részletek a Szervezés és a Helyszín lapokon találhatók.

Következő csoportjaink indulási időpontjai:

 • Esti csoport:
  A következő csoport szakmai moduljának óráit 2024. szeptember 2. és 2024. december 16. között, hetente, hétfőnként 17:00-20:15-ig tervezzük. Az orientáló modul alkalmait négy hónap alatt 5 pénteken 17:00-20:15-ig szervezzük.
 • Hétvégi csoport:
  A következő csoport szakmai moduljának óráit 2024. szeptember 7. és 2024. december 15. között, kéthetente, szombatonként vagy vasárnaponként 9:00-16:15-ig tervezzük. Az orientáló modul alkalmait négy hónap alatt 5 pénteken 17:00-20:15-ig szervezzük.

it-tanfolyam.hu-slide3

 

Tematika

Szakmai modul

1-4. óra: Bevezetés, telepítés
5-8. óra: Vezérlési szerkezetek
JavaSE 1. online konzultáció
JavaSE 1. házi feladat
JavaSE 1. teszt
9-12. óra: Metódusok, rekurzió
13-16. óra: Tömbök
JavaSE 2. online konzultáció
JavaSE 2. házi feladat
JavaSE 2. teszt
17-28. óra: Objektumorientált programozás
JavaSE 3. online konzultáció
JavaSE 3. házi feladat
JavaSE 3. teszt
29-36. óra: Grafikus felhasználói felület
JavaSE 4. online konzultáció
JavaSE 4. házi feladat
JavaSE 4. teszt
37-44. óra: Fájlkezelés
JavaSE 5. online konzultáció
JavaSE 5. házi feladat
JavaSE 5. teszt
45-52. óra: Adatbázis-kezelés JDBC alapon
JavaSE 6. online konzultáció
JavaSE online vizsgafeladat
JavaSE 6. teszt
53-56. óra: Összefoglalás

 

Elérhető a Java SE szoftverfejlesztő tanfolyam részletes tematikája és az ahhoz kapcsolódó 71 db szakmai blog bejegyzésünk is.

it-tanfolyam.hu-slide4

Orientáló modul

1-4. óra: Programozási tételek
5-8. óra: Algoritmusok hatékonysága
9-12. óra: Mesterséges intelligencia
13-16. óra: Fejlesztési módszertanok és projektmenedzsment
17-20. óra: Soft skill tréning

 

Díj

A Java SE szoftverfejlesztő tanfolyam díja: 345000 Ft.
A díj minden esetben áfamentes és egy összegben átutalással fizetendő.
Fizetési határidő: a tanfolyam indulását követően 8 napon belül.