Programozási Hét 2017 – CodeWeek.eu

Programozási hét CodeWeek.euAz Európai Programozási Hét idén 2017. október 7-22-ig került megrendezésre, ötödik alkalommal. Ez egy önkéntesek által működtetett, alulról szerveződő kezdeményezés. Az önkéntesek saját országukban a Programozási Hét nagyköveteként népszerűsítik a programozást. Ehhez nyílt és ingyenes eseményeket hirdetnek meg a CodeWeek.eu weboldalon.

A Programozási Hét célja

  • a programozással való alkotás megünneplése,
  • az emberek felvértezése képességekkel,
  • az emberek összekapcsolása,
  • még több ember érdeklődésének felkeltése a tudomány, a technológia, a mérnöki ismeretek és a matematika iránt.

Miért jó ez az érdeklődőknek/résztvevőknek?

  • A programozás szórakoztató!
  • Programozni kreatív tevékenység! Az emberiség a kezdetektől fogva alkot: agyagból, kőből, téglából, papírból vagy fából. Manapság programozással is alkotunk.
  • A programozás felvértez! Sokkal többre is képesek vagyunk annál, hogy csak fogyasszuk a digitális tartalmat; programozással sokféle dolgot alkothatunk, és azokat milliók számára elérhetővé tehetjük. Létrehozhatunk weboldalakat, játékokat, irányíthatunk egy számítógépet vagy egy robotot.
  • Értsük meg a világot! Manapság egyre több minden össze van kapcsolva. Ha némi rálátásunk van arra, hogy mi történik a színfalak mögött, akkor a világot is jobban megérthetjük.
  • A programozás megtanítja nekünk a számítógépes gondolkodást, fejleszti a problémamegoldást, kreativitást, kritikus érvelést, analitikus gondolkodást, valamint csapatmunkára késztet.
  • Manapság a munkahelyek 90%-a digitális készségeket, köztük programozási ismereteket követel a munkavállalóktól.

Én 2015-től veszek részt az esemény szervezésében, programozást népszerűsítő előadások, laborgyakorlatok meghirdetésével és megtartásával.

Meghirdetett eseményünk

2017-ben egy eseményt hirdettem meg Programozási Hét 2017 rendezvényen.
Helyszín: 1056 Budapest, Váci utca 47., 3. emelet 309-es terem, megközelítés
Dátum és időpont: 2017. október 7. 15:00-18:00-ig
Az esemény ingyenes volt, de a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Az 50 perces Programozzunk hatékonyan! című előadásom háromszor hangzott el egymás után. A rendezvény jó hangulatban telt, 47-en vettek részt. Sok-sok kérdés is elhangzott, amelyek főként a különböző asztali, webes, mobilos platformokon fejlesztett alkalmazások tervezésének és tesztelésének különböző megközelítéseihez kapcsolódtak. Persze a klasszikus hatékonysági dimenziók közötti egyensúlyozás is előkerült. Igazán tartalmasan telt el ez a három óra. Köszönöm mindenkinek, aki részt vett rendezvényünkön.

Az előadásom prezentációját tanfolyamaink hallgatói számára – a témához kapcsolódó témakörökhöz, ILIAS-ra feltöltve – tesszük elérhetővé.

“Programozási Hét 2017 – CodeWeek.eu” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!