Kutatók éjszakája 2017

Kutatók éjszakája logóA Kutatók éjszakája nemzetközi rendezvénysorozat 2005-ben indult. Magyarország 2006-ban csatlakozott. Azóta évről-évre egyre több intézmény nyitja meg hazánkban kapuit, szervez érdekes programokat, sok-sok településen, több száz helyszínen, több ezer eseményt meghirdetve sok tízezer érdeklődő/résztvevő látogatónak biztosít tartalmas estét.

Bár a kezdeményezés elsősorban a kutatói pálya népszerűsítését szolgálja, ezért leginkább a tizen- és huszonévesekre számít, az események vonzók és elég érdekesek ahhoz, hogy a kisgyerekektől a legidősebbekig mindenki megtalálja a számára izgalmas programokat. Korábban nagyobb felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek szerepeltek döntően, de az utóbbi néhány évben egyre több kisebb intézmény, tehetséggondozással foglalkozó középiskola, cég, egyesület is csatlakozott a rendezvényhez. A Kutatók éjszakája rendezvény minden meghirdetett programja ingyenes.

2017-ben Markovics Győző – a Grow Csoport üzletágvezetője – képviselte az IT Karrier Programot. 30 perces előadást tartott Milyen skillekre lesz szükség a jövő munkahelyein? címmel. Az eseményre a SZÁMALK Székházban került sor szeptember 29-én 18:45-19:15-ig. Íme néhány fénykép az eseményről:

Győző ezt a bemutatkozó szöveget írta saját magáról a meghirdetett programhoz: az elmúlt néhány évben nagyon sok tartalmat fogyasztott el a blogoktól kezdve, a videókon át, egészen az interjúkig, könyvekig a jövőnk lehetséges alakulásával kapcsolatosan. Az egy év, amióta a Grow csapatában van pedig segített megfogalmazni azt az eszközkészletet, amit érdemes elsajátítanunk a VUCA világában.

Az előadás összefoglalója: miben más a taxisok lázadása az Uber ellen, mint anno a gyári munkások géprombolási kísérlete? Hogyan kapcsolódik az evolúciós fejlődés a társadalmi és gazdasági fejlődéshez? Miért más a jelenlegi fejlődési ütem, mint az 50 évvel ezelőtti? Hogyan lehet munkavállalóként alkalmazkodni a digitális diszrupció világához? Milyen skillekre lesz szükség ahhoz, hogy 10 év múlva is munkát találhassunk? Nézzük meg, milyen változások várnak ránk 5-10-15 éven belül, ezek milyen hatással lesznek az életünkre, és hogyan tudunk a boldogságunk megőrzése mellett adaptálódni hozzájuk?

Győző további részletezi a témához kötődő gondolatait az IT karrier interjúsorozatunkban: Interjú Markovics Győzővel.

Szólj hozzá!