Tankocka – Idővonal: Java verziók újdonságai

Folytatjuk Tankockák blog bejegyzés sorozatunkat. A feladatban az idővonalon kell jelölni a Java verziók megjelenését! Mindezt segíti néhány fontos változás, újdonság felsorolásra. Ez a témakör mindhárom tanfolyamunkhoz kötődik: Java SE szoftverfejlesztő tanfolyam, Java EE szoftverfejlesztő tanfolyam, Java adatbázis-kezelő tanfolyam.

Ha érdeklődünk egy programozási nyelv iránt, akkor a fejlesztésének mérföldköveivel tisztában kell lennünk. Ezek sokszor koncepcionális irányokat jelentenek. Gyakran bővül az osztálykönyvtár. Ritkábban, de megjelenhetnek új kulcsszavak is. Esetleg ki is vezethetnek dolgokat, lásd obsolete, deprecated. Érdemes az ismert operációs rendszerek, webes és mobil platformok, egyéb programozási nyelvek fejlődésével párhuzamot vonni.

“Tankocka – Idővonal: Java verziók újdonságai” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. A Java nyelv jövőbeli fejlesztési terveihez tartozó Loom projekt része lesz egy továbbfejlesztett virtuális szálkezelő mechanizmus. Ez majd N:M kapcsolatot valósít majd meg – az operációs rendszertől függetlenül – a korábbi 1:N fokszámúhoz képest. Amint megjelenik, újragondoljuk majd azokat a projektjeinket, amik szálkezeléshez kötődnek.

    Válasz

Szólj hozzá!