Tankocka – Idővonal: Java verziók újdonságai

Tankocka, IdővonalFolytatjuk Tankockák blog bejegyzés sorozatunkat. A feladatban az idővonalon kell jelölni a Java verziók megjelenését/újdonságaikat! Mindezt segíti néhány fontos változás felsorolásra. Ez a témakör mindhárom tanfolyamunkhoz kötődik: Java SE szoftverfejlesztő tanfolyam, Java EE szoftverfejlesztő tanfolyam, Java adatbázis-kezelő tanfolyam.

Ha érdeklődünk egy programozási nyelv iránt, akkor a fejlesztésének mérföldköveivel tisztában kell lennünk. Ezek sokszor koncepcionális irányokat jelentenek. Gyakran bővül az osztálykönyvtár, a funkcionalitás. Ritkábban, de megjelenhetnek új kulcsszavak is. Esetleg ki is vezethetnek dolgokat, lásd obsolete, deprecated. Érdemes az ismert operációs rendszerek, webes és mobil platformok, egyéb programozási nyelvek fejlődésével párhuzamot vonni: generációk, verziók, korszakok, irányelvek, ajánlások, szabványok, elterjedtség, népszerűség. A Java nyelv verzióváltásaira a 9-es verzióig átlagosan 2-3 évente került sor, utána félévenként.

“Tankocka – Idővonal: Java verziók újdonságai” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. A Java nyelv jövőbeli fejlesztési terveihez tartozó Loom projekt része lesz egy továbbfejlesztett virtuális szálkezelő mechanizmus. Ez majd N:M kapcsolatot valósít majd meg – az operációs rendszertől függetlenül – a korábbi 1:N fokszámúhoz képest. Amint megjelenik, újragondoljuk majd azokat a projektjeinket, amik szálkezeléshez kötődnek.

    Válasz

Szólj hozzá!