Tankocka – Hozzárendeléses táblázat: Java kollekciók

Folytatjuk Tankockák blog bejegyzés sorozatunkat. A feladatban a Java kollekciók közül a halmaz adatszerkezeteket megvalósító osztályok tulajdonságait kell hozzárendelni a táblázatban. Ez a témakör mindhárom tanfolyamunkhoz kötődik: Java SE szoftverfejlesztő tanfolyam, Java EE szoftverfejlesztő tanfolyam, Java adatbázis-kezelő tanfolyam.

Érdemes ismerni a kollekció keretrendszer további osztályainak/interfészeinek tulajdonságait, viselkedésüket: tömb, lista, sor. (Esetleg egyebeket is: verem, prioritásos sor, többdimenziós adatszerkezetek, kulcs-érték pár alapú elérés, adatszerkezetek egymásba ágyazása). Hasznos tudni, hogy melyiket mikor érdemes vagy éppen nem érdemes használni. Melyik a gyorsabb? Milyen karbantartó műveleteik vannak? Lehetnek-e bennük egyedi elemek, ismétlődések? Mitől függ az elemek sorrendje? Van-e indexe? Hogyan járható be/végig? Biztosít-e iterátoron keresztül hozzáférést az elemekhez? Használható-e többszálú környezetben? Szálbiztos-e az adott kollekció?

“Tankocka – Hozzárendeléses táblázat: Java kollekciók” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Tetszett a feladat Sanyi. Tanárként én is tudom, hogy ilyesmi feladatnál az ellentmondás-mentesség a legfontosabb és egyben a legnehezebb is.

    Válasz

Szólj hozzá!