Digitális Témahét 2018

A Digitális Témahét 2016-ban indult országos rendezvénysorozat. Fő célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése. A program fontos törekvése, hogy a digitáliskompetencia-fejlesztés az informatikán túl kiterjedjen más tantárgyakra is. A résztvevő pedagógusok és diákok változatos és kreatív iskolai projektek keretében fejleszthetik képességeiket technológiával támogatott tanulás során. A Digitális Témahét rendezvény minden meghirdetett programja ingyenes. A 2016/2017-es tanévben több mint ezer intézmény csatlakozott a programhoz, 7600 tanár és 129000 diák közel 3500 digitális projektet valósított meg. Miről szól egy digitális pedagógiai projekt? Projektpedagógiáról, csapatmunkáról, tantárgyak integrációjáról, kreatív alkotómunkáról, az önálló gondolkodás fejlesztéséről, IT eszközök helyes használatáról, digitális készségek fejlesztéséről, a lehetőségek kitágításáról.

A 2017/2018-as tanévben a rendezvény április 9-13. között valósult meg. Kiemelt témakörök/szempontok:

  • a multidiszciplináris megközelítés: a matematika, a természet- és mérnöki tudományok, valamint a művészet- és társadalomtudományok együttes megjelenítése;
  • a tanítás eszközkészletének és módszereinek megújítása;
  • a pedagógiai innováció, a digitális pedagógia ösztönzése;
  • az informatikai pályaorientáció.

Az it-tanfolyam.hu 2018-ban csatlakozott a rendezvénysorozathoz. Meghirdettünk öt programot a https://digitalistemahet.hu weblapon. A programjainkra 2018. április 13-án 18:00-21:00 óráig került sor. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött volt.

Rendezvényünk plakátja

Köszönöm oktató kollégáimnak, hogy örömmel csatlakoztak szakmai előadással, interaktív pályaorientációs beszélgetéssel. Jól éreztük magunkat. A program szoros menetrendben zajlott. A szünetekben élénk szakmai párbeszéd alakult ki. Köszönjük a részvevő érdeklődőinknek, hogy eljöttek és aktívan közreműködtek. Jövőre is szívesen csatlakozunk a Digitális Témahét rendezvénysorozathoz.

“Digitális Témahét 2018” bejegyzéshez 6 hozzászólás

  1. Számítottam arra, hogy lesznek különbségek az elmélet és a gyakorlat között. Az váratlan volt, hogy ekkorák. Mintha nagyon másképp működnének ezek a szoftvertervezési minták. Persze tudom, hogy még implementációfüggő is lehet. Köszönöm a hasznos példákat.

    Válasz
  2. Gratulálok az oktatói csapatnak! A tanítványaim érdeklődve vettek részt. A legjobban a 2., 3., 5. program tetszett nekik. A 1. és 4. inkább a haladókat célozta. Jövőre is jövünk!

    Válasz

Szólj hozzá!