Tankocka – Rövid válasz: Java konstansok

Folytatjuk Tankockák blog bejegyzés sorozatunkat. A feladatban 12 db Java konstans értékét kell megadni, számként. Ez a témakör főként a Java SE szoftverfejlesztő tanfolyamunkhoz kötődik. Hasznos ismerni a JDK-beli konstansokat, mert alapvetően befolyásolják egy adatszerkezet, objektum működését, viselkedését akkor is, ha külön nem adjuk meg a létrehozó konstruktorok meghívásakor minden paramétert.

A konstansok hathatnak a memóriafoglalásra, a grafikus komponensek megjelenésre, Meghatározhatják a hálózati kommunikáció időzítését, paraméterezhetik a fájlkezelés működését. Egy-egy algoritmus (például: rendezés, keverés, véletlenszám-generálás) indítását, működését is befolyásolják a konstansok. Vajon hányat tudsz az alábbi konstansok közül? Hogyan, mire hatnak ezek?

“Tankocka – Rövid válasz: Java konstansok” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Inspirált a GregorianCalendar feladat egy kicsit. Átnéztem a dátumkezeléshez használható osztályok JavaDoc-ját. Sok-sok deprecated dolgot találtam benne. Nem is egységesek. Hú, hát nem volt egyszerű. Az tetszett, hogy nyelvfüggetlenül tudja a hét napjait és a hónapok neveit. Van még ehhez hasonló dolog?

  Válasz
  • Igen András. A kulcsszavak: i18n, L10n. Ide tartoznak például a különböző dátum- és időformátumok, időzónák és pénznemek kezelése, helyi ábécé szerinti sorba rendezés, mértékegységek váltása.

   Válasz
  • Én is átnéztem a dátum-idő-kezelés lehetőségeit. Hát egy nagy kuszaság az egész, de azért tetszett a sokféle formázási lehetőség.

   Válasz

Szólj hozzá!